Doživotí - Jun, Martin, 1976- (Labyrint, 2014)
Známý spisovatel K. je zatčen při poslední návštěvě rodné země a souzen za údajné šedesát let staré udání. O nezkušenou novinářku Annu se zajímá policie a život Michala je záhadně ohrožován každou novou knihou, kterou spisovatel K. vydává. To je výchozí situace hlavních postav románu.