Jihlavský zlý duch - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2014)
Nad Jihlavou, dříve stříbrnou pokladnicí království, se začíná smrákat. Nejprve se zde, jak se zdá, objevují duchové či permoníci, kteří lomozí v blízkosti bývalých dolů, a pak zde dochází dokonce ke dvěma mordům.