Pozdvižení na Malinovém statku - Mueller, Dagmar H., 1961- (Ela a Mrkvička, 2014)
Ela a její kamarádky Johana s Růženou bydlí na Malinovém statku. Je to krásné místo. Žijí tam prima lidé a spousta zvířat. Hlavně jejich milovaní poníci Mrkvička, Balík a Bělouš, o které se holky starají. Poklidný život naruší příjezd Eliny babičky Marie. Ta se na statek hodlá přestěhovat, ale protože trpí alergií, nastane pozdvižení. Všechno musí být vymeteno do posledního smítka, nikde nesmí zůstat jediná žíně nebo chloupek z poníka. Holkám se to ale vůbec nelíbí. Dokážou to zařídit tak, aby se zase všechno vrátilo do starých kolejí?