Mladší sestra. - Austen, Jane, 1775-1817 (Čas, 2014)
Pan Watson je ovdovělý vikář s početným potomstvem - dvěma syny a čtyřmi dcerami. Nejmladší z nich, Emma, byla vychována v rodině své bohaté tety, a je tudíž vzdělanější a jemnější než její sestry Elisabeth, Margaret a Penelope. Když však ovdoví i zmíněná teta a uzavře nerovný sňatek z lásky, je Emma nucena vrátit se do otcovského domu.