Řeka bohů. - Smith, Wilbur A., 1933- (Klokan, 2014)
S Tehuti a Bekatou, dcerami královny Lostris, putuje Taita na Krétu, kde se princezny mají v zájmu Egypta vdát za Nejvyššího Mínose, tajemného krále, jehož podobu nikdo nezná, protože stále nosí masku posvátného býka. Když na Krétě vybuchne sopka, čeká Taitu a jeho přátele těžký úkol: obě dívky mají být obětovány k usmíření bohů.