Krajiny domova : chodit, hledat a dívat se - Cílek, Václav, 1955- (Albatros, 2013)
Každá kapitola začíná velkým obrázkem vybrané krajiny a pokračuje vlastním textem spolu se zajímavostmi a historickými souvislostmi, které patří k charakteristickým rysům daného regionu.