Věci kolem nás - Čapek, Karel, 1890-1938 (Klíč, 1970)
Soubor fejetonů, causerií a drobných novinářských prací, věnovaný kritickému pozorování věcí kolem nás i lyrickému zasnění nad nimi, zároveň však i lidem a jejich poměru k věcem.