Bez soudu - Sekyrka, Pavel, 1977- (Brána, 2015)
Román zavádí čtenáře na jih Čech do městečka Dub, kde začíná dramatický příběh, který sleduje osudy několika postav v rozpětí let 1927 - 1950 v Čechách, Itálii, Německu a Švýcarsku. Krásná, ale povrchní Hana Pinkasová žije v bezdětném manželství s mužem, který jí zajistil blahobyt a společenské postavení, nedokáže však naplnit její touhu po citové blízkosti. Hany pomsta určena manželovi má nezamýšlené důsledky a navždy změní život mladého vesnického faráře Tomáše Šťastného, který se musí postupně vyrovnat s následky osudového setkání s okouzlující ženou.