Doktorka z Boloně - Serno, Wolf, 1944- (Knižní klub, 2013)
Carla se narodí se znetvořujícím ohnivým znamením - pro inkvizici ostudným znamením hříchu. Aby se ho zbavila, sní o tom, že se stane lékařkou. Ale studium medicíny je jí jako ženě nedostupné. Carla se nevzdává a všechny své naděje vkládá do mladého charismatického chirurga Gaspara Tagliacozziho, do něhož se ke všemu beznadějně zamiluje.