Koho vypijou lišky - Kábrtová, Lidmila, 1971- (Host, 2013)
Malá El žije v Československu sedmdesátých let. Násilí mezi rodiči je nedílnou součástí jejího dětství, neudivuje ji, ale poznamenává. Patologické jevy, jimiž je doma obklopena, ji uzavírají do nechtěné izolace, dívka se propadá do soukromé beznaděje. Šance na jiný život, která se objeví s příchodem nového spolužáka, jenž se nebojí vzdorovat době a dokáže El pochopit, nemá trvat dlouho. Každá z kapitol má přesně padesát slov.