Brána času. - Brezina, Thomas, 1963- (Klub záhad, 2011)
Vikingskému knížeti Svenovi kdosi ukradne magický kámen, který mu přináší vítězství v boji. A přesně tehdy přistávají mezi Vikingy Jup, Vicky a Nick. Pochopitelně padne podezření právě na ně, na záhadné "cizince". Podaří se jim vrátit se ještě jednou v čase zpátky do okamžiku krádeže amuletu? Dokáží mezi divokými loupeživými bojovníky odhalit skutečného pachatele, a dokázat tak svou nevinu?