Za co se pyká - Lönnaeus, Olle, 1957- (Brána, 2012)
Po dramatickém únosu, při němž byl zastřelen jeho kolega, ztratil novinář Konrad Jonsson půdu pod nohama. Nemá sílu na vztahy ani práci a žije z úspor, které mu však brzy dojdou. V době, kdy už je téměř na dně, jsou zavražděni jeho adoptivní rodiče a Konrad se musí vrátit do Skane, kraje, který v mládí nechal za sebou.