Ariel, malá mořská víla - Disney, Walt, 1901-1966 (Dětský knižní klub, 2012)
Ariel, dcera krále podmořské říše, se zamiluje do prince Erika a touží se stát jehou ženou. Zákeřná mořská čarodějnice Uršula jí nabídne pomoc a na tři dny jí přičaruje lidskou podobu.