Objevy, které změnily svět - Castleden, Rodney, 1945- (Jota, 2009)
Více než 150 velkých objevů je zde popsáno chronologicky, od příchodu prvních lidí do Severní Ameriky až po přistání prvního člověka na Měsíci, od Troje až po terakotovou armádu, od velkého třesku až po teorie rozpínání vesmíru či jeho možného smršťování, včetně: - jmen vynálezců a prostředí, z něhož vyšli - jak a kdy k objevům došlo - jak byly vynálezy či objevy oceňovány ve své době a později - jakým způsobem vynálezy a objevy změnily svět, v němž žijeme.