Zelený mozek - Herbert, Frank, 1920-1986 (Baronet, 2010)
Přelidněný svět usilovně hledá nové životní prostory a proto jsou divoká území zbavována nenasytného hmyzu, který je činí neobyvatelnými. Jedním z nich je i Mato Grosso, které Joao Martinho se svými kolegy čistí chemickými i fyzikálními prostředky. Avšak hmyz se nějak vrací zpět přes neproniknutelné vibrační bariéry. A z džungle se šíří fámy o obrovských hmyzích exemplářích a lidech s hmyzíma očima.