Ztraceni v Shangri-La. skutečný příběh o přežití a neuvěřitelné záchranné misi - Zuckoff, Mitchell (Beletrie - opravdové příběhy, 2012)
Na konci druhé světové války se válečný letoun se čtyřiadvaceti americkými vojáky na palubě zřítil do džungle Nové Guineje. Jednadvacet mužů a žen při neštěstí zemřelo. Jedinými přeživšími byli vojačka, mladý poručík a těžce zraněný seržant. Uvízli hluboko v údolí porostlém džunglí.