Štěňátko Vinci na cestě kolem světa - Jovaišiené, Brigita, 1976- (Slovart, 2011)
Hlavním hrdinou knihy je zvědavé štěňátko Vinci. Vydává se na svou první cestu a objevuje na ní zázračné daleké země, nové kultury, neznámá zvířata, rostliny, barvy a vůně.