František Janeček : motocyklový král : příběh muže, který dal vzniknout motocyklům Jawa - Povolný, Daniel (Mladá fronta, 2011)
Poutavě napsaná a zároveň fakty nabitá biografie známého vynálezce a podnikatele ing. Františka Janečka (1878-1941) přináší mnoho dosud neznámých poznatků o jeho pracovním i osobním životě. Ze synka venkovského sedláka z východních Čech se Janeček postupně vypracoval na uznávaného prvorepublikového vynálezce a podnikatele, který proslul výrobou zbraní a motocyklů Jawa.