Spočítej hvězdy - Lowry, Lois, 1937- (Argo, 2015)
Dvě kamarádky Annemarie a Ellen si zatím válku nijak neuvědomují. Válečné hrůzy však náhle a brutálně vtrhnou do jejich života, když Němci začnou v okupovaném Dánsku pronásledovat Židy. Ellen je totiž Židovka a ocitá se v ohrožení života. Annemariini rodiče se rozhodnou malou kamarádku své dcery zachránit.