Tichý dům - Pamuk, Orhan, 1952- (Argo, 2014)
Píše se červenec 1980 a v Turecku se pomalu schyluje k dalšímu vojenskému převratu. Do přímořského letoviska nedaleko Istanbulu přijíždí jako každý rok čtyři sourozenci, aby navštívili svou devadesátiletou babičku. Zatímco venku stále houstne napětí mezi nacionalisty a levicovými bojůvkami, babiččin "tichý dům" vydává potlačovaná rodinná tajemství a rozehrávají se tu osudové životní příběhy.