Navštěvuj mě ve snu : pravdivý příběh o lásce a přežití v gulagu - Figes, Orlando, 1959- (Beta :, 2014)
Milostný příběh dvou Moskvanů, Lva a Světlany, které na čtrnáct let rozdělila druhá světová válka a gulag. Zanechali po sobě soubor 1500 dopisů, které si psali v době, kterou Lev strávil v pracovním táboře. Světlaniny dopisy jsou svědectvím o věrnosti a naději v šedém světě poválečné Moskvy, Lvovy dopisy jsou rozkročeny mezi snahou uklidnit Světlanu a touhou zanechat svědectví o nelidských podmínkách Stalinových gulagů. A každý může být poslední.