Chtělo by to nový jména - Bulawayo, NoViolet (Světová knihovna, 2015)
Desetiletá dívka pojmenovaná Miláček má různé kamarády - jmenují se třeba Bastard, Bůhví, Stina. Jejich otcové, případně oba rodiče se povětšinou kamsi vypařili. Jedna dívka je těhotná. Kradou ovoce, hrají si s odpadky. A hlavně sní o tom, že se jim podaří někam odjet, do Ameriky, do Evropy. Miláček má štěstí, jí a její matce se to podaří díky tetičce v Detroitu. Jenomže idealistické představy dítěte jsou jedna věc - a špinavé velkoměsto zasažené hospodářskou krizí věc druhá.