Krajina nočních jezdců - Niedl, František, 1949- (MOBA, 2015)
Píše se rok 1422 a boj v Čechách se rozhořel s plnou intenzitou. V době, kdy bojuje každý s každým, kdy každý je zaprodatelný a mění své vyznání podle toho, jak se mu hodí, stojí Hynek Tas z Boru - věrný své víře, svému přesvědčení a svým lidem. Dostává nazpět hrádek Vlkov a zdá se, že přes veškeré události v království prožívá nejšťastnější dny svého života, ale osud se chová potměšile - snad mu splácí za všechny ty, kteří jeho rukou byli sprovozeni ze světa. Nebyl by to ovšem Hynek Tas z Boru, kdyby si nechal líbit příkoří, která jsou jemu a jeho blízkým činěna... Především v těchto rozervaných časech by každý uvítal, kdyby jemu po boku stáli muži s vlčí korouhví nad hlavou. Ať pyšný Oldřich II. z Rožmberka, do nedávné doby úhlavní Tasův nepřítel, tak mocný a všemi obávaný hejtman husitských vojsk - nyní již zcela slepý Jan Žižka z Trocnova. Kývne Tas na některou z nabídek na spojenectví? Přidá se k některé ze stran? Chopí se nové příležitosti? Nebo se spokojí s ochranou karavan na Solné stezce? Nakladatelská anotace.