Lazarovy ženy - Stěpnova, Marina, 1971- (Světový bestseller (Ikar), 2015)
Lazar Lindt je člověk bez minulosti. Po skončení první světové války se zjevuje na prahu moskevské státní univerzity s touhou studovat, matematik Sergej Alexandrovič Čaldonov v něm však rozpozná geniální talent, nabídne mu místo přednášejícího a mladíka se ujímá. Tak začíná kariéra mimořádně úspěšného a prominentního vědce, který může mít všechno, na co si vzpomene. A zároveň je sám, neboť miluje manželku svého ochránce Čaldonova