Matčino srdce. švédský rodinný thriller - Janouchová, Kateřina, 1964- (Mladá fronta, 2015)
Blíží se jaro a porodní asistentka Cecilie Lundová je na mateřské dovolené s nejmladší dcerkou Ellen.To nejhorší ji ale teprve čeká. Babičku Sonju srazí auto a řidič z místa činu ujede. Postupně vychází najevo, že byla kdysi zapletena do zločinu, který dlouho zůstal utajen a jehož odhalení by i dnes, po všech těch letech, mohlo někomu nepříjemně zkřížit plány..