Bellman & Black - Setterfield, Diane (Ikar, 2015)
Do života desetiletého Williama Bellmana právě vstoupila smrt. Nezanechalo to na něm hlubší stopy, vždyť zabil jen obyčejného havrana - a to ostatně nic neznamená. Jenomže jak roky plynou, stíhá Williama jedna tragédie za druhou, až ho vlastní zoufalství jednoho dne přivede na hřbitov. Cestu mu však zastoupí tajemný muž v černém, který se představí jako Black, a opilý William s ním uzavře zvláštní dohodu. A tak vznikne nejpodivnější obchod, který Londýn kdy viděl: obrovský a pompézní obchodní dům se smutečním zbožím.