Život Ruth : příběh chůvy Scarlett O'Harové - McCaig, Donald, 1940- (Ikar, 2014)
Život Ruth přináší poprvé publikovaný příběh známé postavy Mammy, služebné a chůvy z dnes již klasického díla Margaret Mitchellové Jih proti Severu. Je příběhem o síle charakteru, nezdolné vůli a statečnosti v nesvobodném světě. Ruth jako malé dítě zázrakem přežívá útok francouzské armády na karibský ostrov Saint Domingue. Francouzský pár imigrantů se děvčátka ujme a novým Ruthiným domovem se stane rušné město Savannah na americkém Jihu.