Taťka Šmoula vypravuje. - Peyo, 1928-1992 (Šmoulové, 2015)
Uprostřed hlubokých lesů vedou šmoulové poklidný život. Ale to neznamená, že by se u nich nic nedělo. Zažívají spousty drobných příhod, veselých i smutných, zábavných i záhadných.