Tenkrát v ráji - Urban, Josef (Fragment, 2015)
Román o osudech legendárního horolezce Josky Smítka nás zavede do divokých skal Českého ráje v období třicátých let a okupace. Příběh vypráví nejen o strmých cestách v pískovcových stěnách, ale především o křivolaké cestě ke svobodě. Za neobvyklé pohledy na svět i prožitky souznění se platí cenou převysokou. I za osudovou lásku, jež hlavního hrdinu dožene k extrémnímu rozhodnutí.