Útěk Kryšpína N. - Březinová, Ivona, 1964- (Albatros, 2014)
Jedenáctiletý Kryšpín krásně maluje, ale protože nosí naslouchátko, do třídního kolektivu příliš nezapadá a spolužáci si z něj často dělají legraci. Na škole v přírodě už to citlivý Kryšpín nemůže vydržet, a tak raději jedné noci z horské ubytovny uteče. Podaří se Kryšpína najít a poučí se kluci, že ubližovat někomu jen proto, že je jiný, není správné?