Karate : průvodce bojovým uměním - Smit, Sanette, 1952- (Ottovo nakladatelství, 2009)
Kniha Karate nás provede historií, filozofií a vývojem nejoblíbenějšího bojového umění. Naučí nás základní pravidla a zásady, funkce a principy tréninku, nacvičování obranných technik, základní pojmy.