Muž bez psa - Nesser, Hakan, 1950- (MOBA, 2015)
Členové Hermanssonovy rodiny se scházejí, aby oslavili dohromady stopětileté výročí - otec Karl-Erik slaví 65 a nejstarší dcera Ebba 40 let. Nic se ale nedaří tak, jak bylo naplánováno. V noci před "velkým dnem" si Robert, černá ovce rodiny, vyjde na procházku a už se nikdy nevrátí. A příští noc zmizí beze stopy Ebbin syn Henrik. Jedná se ozvláštní případ, kterému má přijít na kloub italsky vyhlížející kriminální inspektor Gunnar Barbarotti