Bílá žena - Wood, Barbara, 1947- (Klokan (Alpress), 2015)
Emily se neváhá provdat, jen aby mohla odplout na Havajské ostrovy a stát se misionářkou. Tamější příroda, lidé a odlišný způsob života ji fascinují i děsí. Vinou misionářů Havajané přestávají věřit ve své bohy a jejich tradice upadají v zapomnění. Velekněžka Pua pro spásu svého lidu udělá vše - a v Emily vidí strůjkyni zla, která zaslouží trest.