Kněžna Ida : past na českého knížete Spytihněva - Ciprová, Oldřiška, 1979- (Klokan (Alpress), 2015)
Idu otec přesvědčí, aby se vdala za Spytihněva, syna českého knížete. Když dojde k náhodnému setkání příštích snoubenců, Ida Spytihněvovi podlehne. Mladík netuší, že dívka, s níž se pobavil na jednu noc, je z mocného rodu Wettinů. Její otec trvá na sňatku a Spytihněv svolí.