Oldřich z Chlumu : román a skutečnost - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2015)
Kniha je malým dárkem těm čtenářům, kteří si zamilovali příběhy královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu. Autor v ní vypráví, jak pracuje s historickými prameny a spolu se svou ženou Alenou poodhalují zákulisí jejich autorského života. Čtenář zde rovněž nalezne literární zajímavosti, stejně jako historická fakta. Součástí publikace je několik povídek, které vyprávějí o méně známých etapách života Oldřicha z Chlumu.