Do tmy - Bolavá, Anna, 1981- (Česká řada (Odeon), 2015)
Už od úvodních odstavců čiší z románu osamělost a bolest hlavní hrdinky, která svérázným způsobem kráčí ke své nevyhnutelné apokalypse a k odcizení se světu. Prostřednictvím systematického plánu sběru, podle kterého Anna Bartáková sbírá, suší a odevzdává léčivé rostliny, se pozvolna zvedá vlna neklidu, temnoty a neuchopitelnosti, která se dere na povrch a vyprávění tak rezonuje blížící se, doposud mlhou zahalenou tragédií.