Intimní historie : od antiky po baroko - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2013)
Kniha seznamuje s tím, co doprovázelo každodenní život lidí už od starověku. Autor si vytkl za cíl čtenáre nejen poučit, ale také pobavit. A tak se vedle základních dějepisných faktů objevují historky ze života.