Život ve staletích. lexikon historie - Vondruška, Vlastimil, 1955- (MOBA, 2014)
Netradiční pohled na proměny běžného života jednotlivých vrstev společnosti v českých zemích v době feudalismu, od počátků českého státu až do zrušení nevolnictví.