O Hopsálkovi, Jiskřičce a Meluzínce - Vorlíčková, Irena (Brána, 2012)
Pohádkové postavičky, ohnivý panáček Hopsálek a jeho ohnivá kamarádka Jiskřička mají neobyčejné vlastnosti. Dokážou se jako uhlíček nebo jiskra zmenšovat či zvětšovat až do velikosti a podoby skutečných dětí. Oba prožívají společná dobrodružství se skutečnými dětmi Barborkou a Štěpánem.