Dáma na telefon - Dušek, Milan (Původní česká detektivka, 2014)
Na počátku všeho je atraktivní žena v nejlepším věku Květa Kovandová, manželka Viktora Kovandy, vedoucího stavebního odboru městského úřadu v Újezdu, která se ve svém volném čase věnuje utajovaným schůzkám s movitými muži v hotelu Avion. Ve vile Kovandových je jedno ráno nalezen mrtvý osmnáctiletý mladík Jaromír, syn místostarosty Folprechta, a všechno nasvědčuje, že jde o násilnou smrt.