Pohanský pán - Cornwell, Bernard, 1944- (BB/art, 2014)
V letech po smrti krále Alfreda se Británie těší míru. Na severu země vládnou Dánové, zatímco Sasové si drží jih. Pro bojovníky je však neklidná mírová doba tou nejobtížnější výzvou, neboť umožňuje dominovat opatrným a bázlivým. Naproti tomu Uhtred, oslavovaný vojevůdce vojska zemřelého krále Alfreda, upadá v nemilost, jeho síň je vypálena a on sám se stává psancem odmítaným křesťany i pohany. S hrstkou věrných mužů tedy odchází na sever, aby se pokusil získat zpět Bebbanburg, domov svých předků a nejpevnější tvrz v celé Británii.