Sbohem, ptáčku - Stein, Jesper, 1965- (Brána, 2015)
V létě 2004 bylo v jezeře v parku Orsteds v Kodani nalezeno tělo mrtvé dívky. Byla znásilněna a uškrcena, její vrah nikdy nebyl dopaden a vyšetřování navíc Axelu Steenovi zničilo manželství. O pět let později se i jeho kariéra dostává na samotné dno, navíc zápolí s drogami a velkými spory s bývalou manželkou. Najednou se díky shodě DNA otevírá starý případ vraždy, který je spojován s nedávným znásilněním.