Alexova dobrodružství v zemi čísel - Bellos, Alex (Dokořán, 2015)
Matematika může být i inspirativní, přístupná a především tvořivá. Abstraktní matematické myšlení patří k tomu nejlepšímu, co lidský druh dokázal, a je základem jeho pokroku.