Kamilenky - Hošková, Blanka, 1945- (Beletrie (Jota), 2015)
Práce, nemocný a postupně na život rezignující manžel, kamarádka, které se průběžně rozpadá a zase skládá vztah. To je na jednu ženu mnohdy opravdu moc. A řešení? Dovolená! Do hor, k moři, za poznáním a hranice všedních dnů. S odjezdem pečující ženy i manžel nakonec sezná, že rezignace není zrovna ideální životní pocit a vše se zdá v lepší obracet. Nic ale není tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát!