Lví srdce - Penman, Sharon Kay (BB/art, 2014)
Děj druhé knihy románové ságy Lví srdce zavádí čtenáře do Svaté země v době vleklé války mezi sultánem Saladinem a Richardem I. Anglickým, přezdívaným pro výjimečnou statečnost a bezhlavou odvahu Lví srdce. Křižácké vojsko, vyslané osvobodit Jeruzalém z rukou nevěřících Saracénů, je rozpolceno vnitřním svárem mezi Angličany a Francouzi. Intriky a pletichaření vyčerpávají i Richardova protivníka, ale krvavý konflikt stále nemá řešení. Richard je postavený před nelehkou volbu a musí se rozhodnout, jestli bude dál ochráncem křesťanské víry v Zámoří, nebo se vrátí do Anglie zachránit svou říši.