Pretorián - Scarrow, Simon, 1962- (BB/art, 2015)
Děj románu je zasazen převážně do Říma a představuje odklon od obvyklých dobrodružství Catona a Macrona, která se odehrávala na bitevním poli. Do Říma přicestoval, aby splnil tajný úkol... Přestože je vojenská služba neustále zavádí na vzdálené hranice říše, Řím pro ně představuje symbol všech hodnot, za něž bojují.