Pošetilá družička - Simons, Ida (Pistorius & Olšanská, 2015)
Gittel si sice na prahu světa dospělých nedělá mnoho iluzí, ale přesto srší humorem a (sebe)ironií. A tak ji nezdolají ani rozhárané rodinné poměry, jimiž je smýkána z Haagu do Antverp a zpátky, podle toho, s kým se její matka právě pohádá - zda s otcem, nebo se svou antverpskou rodinou. Ostrůvkem klidu je pro Gittel hra na klavír, zvlášť když jí rodina bankéře Mardella umožní cvičit na skvělém nástroji. A setkání s ním, jeho dcerou Lucií a andělsky půvabným příručím Gabrielem je také katalyzátorem jejího dospívání.