Venuše Samešová : vyprávění o životě krásné míšenky v normalizační Praze i o tom, co se dělo v domě Jiřího Muchy na Hradčanech-- - Samešová, Venuše (Nakladatelství Pejdlova Rosička, 2015)
Venuše Samešová je ženou nevšedního osudu. Už proto, že je výtvarnicí. Už proto, že ztvárnila roli slavné princezny. Už proto, že žila v normalizační Praze jako míšenka a byla krásná. Něco takového se rovnalo pozvání do umělecké společnosti, a tak se Venuše stala součástí legendární bohémské komunity v domě Jiřího Muchy na Hradčanech.