Veliká novina o hrozném mordu Šimona Abelese - Toman, Marek, 1967- (Argo, 2014)
Nejmodernější metody archeologického výzkumu, vztah otce a syna, několik set let stará legenda, virtuální realita, hledání pravdy v dějinách i ve vlastním životě, stav současné české společnosti, židovství, křesťanství, politika, nenávist a láska. báseň a pravda. A také Praha, magické město jako stvořené k tomu, aby se stalo jevištěm pro tajuplný příběh.