Čtení není žádná nuda : náměty k rozvíjení čtenářské gramotnosti a radosti ze čtení - Černá, Olga, 1964- (Portál, 2014)
Knížka přináší ukázky testů a úkolů, které autorka používá při práci v knihovně, zejména s mladšími školními dětmi. Děti odpovídají na otázky související s přečteným příběhem, vymýšlejí různé varianty zakončení příběhu apod.